Forsränning!

Inför sista dagen Alex var här hade vi inga speciella planer. Både jag och Alex kände för att göra något äventyrligt och bestämde oss för att testa på forsränning! Så, vi tog bussen till ett litet samhälle som ligger ca 1,5 h busstur härifrån. Väl framme fick vi flytvästar och skor, sen blev det en liten busstur till själva starten. Vi åkte ca 6 kilometer men kändes som att vi åkte i en evighet! Det var den läskigaste och jobbigaste bussturen jag någonsin varit med om! Vi åkte i en minibuss som var knökfullt med kineser (och vi då), busschauffören körde helt galet och vägen låg precis vid ett stup. Alltså inte så roligt.

 

Vid starten fick vi världens snyggaste hjälmar och sen var det bara att ge sig ut på floden, utan några säkerhetsuppmaningar. Det enda vi såg var en skylt där det stod ’När ni ramlar av båten var vänliga ta er till sidan så snabbt som möjligt (observera när och inte om!) Vi kom i alla fall iväg och fy fasen vad läskigt det var! Men man fick en sjukt go adrenalinkick och vi hade jätteroligt! Alex var som en 5 åring igen med världens biggaste smile på fejset. Turen varade i 6 kilometer och efteråt var vi helt dränkta men glada. Det var en av de varmaste dagarna vi upplevt så vi blev skönt avsvalkade.

 

Längs floden stod det massor av fotografer och tog kort på oss som vi sedan kunde köpa för en ganska billig peng. Kul då det är svårt att ha med sig sin egen kamera! Innan vi åkte tillbaka till Yangshuo njöt vi lite i solen och åt glass. Kan säga att vi somnade gott på bussen på väg hem sen.

/Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: