Kinesiskt Bröllop

Fördelen med att vara på en och samma destination ett tag är att man får vara med om saker som man kanske inte hade upplevt som turist. Idag blev jag och Ida medbjudna till ett bröllop som skulle äga rum utanför Yangshuo. Det var Linnas gamla klasskompis som skulle gifta sig.

 

Tidigt imorse gick vi upp för att fixa oss inför denna spännande händelse. Vi visste att oavsett vilka kläder vi hade på oss skulle vi sticka ut så vi bestämde oss för långklänning. Vi åkte in till stan för att bli upphämtade av bröllopsparaden som vi skulle få vara en del utav. Först kom bilen med brudparet och sedan följde ett tåg med flera små minibussar. Vi åkte i cirka en halvtimme och sedan kom vi fram till brudgummens hem (där även brudparet kommer bo framöver) och firandet började direkt när vi kom fram med massor utav smällare. Så typiskt kineser att vad man än firar så måste man ha smällare!

 

Det blev en del mingel inne i huset och vi överlämnade vår present. Det är vanligast att man ger bort ett rött kuvert med pengar i bröllopspresent här, men vi kände att vi ville ge någonting annat. Men att köpa en bröllopspresent var minsann inte det lättaste! Allting har en betydelse här och symboliserar någonting så man kan inte köpa vad som helst! Vi köpte tillslut ett set med sidenunderlägg och ätpinnar. Detta fick vi höra var en bra present då det betyder att vi hoppas att de kommer få många barn i framtiden. Hmm, kineser och deras alla seder.

 

Brudparet verkade i alla fall glada över presenten och sedan var det dags för lunch. Vi satte hos vid borden (som för oss ser ut som ett leksaksbord för barn) och blev serverade olika slags rätter. Allt från olika röror, en hel tupp, små ägg, inälvor från gris och räkor. Om detta hade varit en av de första dagarna vi var här hade vi nog blivit chockade, men efter snart 6 veckor här har vi vant oss vid tanken att kineserna verkligen äter allting!

 

Efter detta gick brudparet runt och skålade med alla och varje bord bjöd på något spännande att dricka och äta. Som tur var, var best man och brudtärnan med och kunde avlasta brudparet när det blev för mycket. Efter detta utforskade Ida återigen den kinesiska toaletten, men jag valde att avstå. Vid 3tiden sa vi hej då till alla och åkte tillbaka till hotellet. Vi fick även med oss en liten gåva hem som bestod utav kakor och ett rött kuvert med en liten peng som skulle bringa oss lycka.

/Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: