Peking Flygplats

Äventyret börjar lida mot sitt slut…

 

Just nu sitter vi på Pekings flygplats lagom härdade efter en snart 14 timmars väntan på flyget som ska ta oss vidare mot Amsterdam och slutligen till Arlanda. Igår tog vi farväl av Yangshuo och det som varit vårt hem de senaste två månaderna: Snow Lion. Den underbara personalen har blivit lite som vår kinesiska familj, inte minst med tanke på att tjejerna i restaurangen och receptionen kallar oss sina systrar. Det var vemodigt även om vi med största sannolikhet kommer att återvända till Yangshuo inom de närmsta åren.

 

Vår LIA-period har varit otroligt spännande, lärorik och för oss har det varit ett riktigt äventyr. Vi har fått en inblick i den Kinesiska kulturen, lärt oss om detta stora land men också om oss själva och inte minst fått vänner för livet.

 

Vi vill tacka DIG som följt oss under dessa två månader och vi hoppas att du har tyckt det varit intressant. Nu ska vi snart hoppa på nästa flyg och när vi slutligen (efter  40 timmar på resande fot) når våra hem har vi ett sommarlov som väntar. Jessica ska tillbringa sitt på Skövde Turistbyrå men även njuta av en semestertrip till Vimmerby, Västervik och Gränna med sin Alex. Ida ska efter en semestervecka i Spanien jobba på Simrishamn turistbyrå. I augusti börjar vi vårt sista år på SCoTT och framåt oktober blir det åter dags för LIA, men vart, det är inte helt bestämt än…

 

Många kramar Jessica och Ida

Peking 4/6-12


Sista kvällen som tonåring

Det är nästan en vecka sedan vi skrev här i bloggen, men vi har haft fullt upp med att bara njuta av Yangshuo. I övermorgon är det dags för oss att åka hem och jag tror att vi båda kommer sakna detta ställe väldigt mycket. Däremot är vi helt övertygade om att vi kommer komma tillbaka. Det ska också bli skönt att komma hem och träffa familj, vänner och pojkvän. Och självklart att få äta svensk mat! Imorgon är en stor dag och jag växer ifrån tonåren. Det är första gången jag är ifrån familjen på min födelsedag, jag kanske håller på att bli vuxen ändå. Det trodde du aldrig skulle hända va mamma? Tror Ida har någonting planerat till imorgon, det blir nog bra. Nu ska jag snart upp till mitt rum och kurera mig inför morgondagen. Jag har dragit på mig en jättejobbig förkylning som jag hoppas kunna bli av med.

Kram på er!