Äventyrliga dagar på landsbygden

Tholahopp!

Tre dagar har passerat utan att vi har hunnit uppdatera vår kära blogg, men nu kände vi att det var dags!

I lördags, när det hade klarnat upp, bekantade vi oss med området runt omkring hotellet. Li floden ligger precis bredvid och det är så vackert! Vi tog oss även upp på ett av bergen här omkring för att beskåda den vackra naturen. Vi åt lunch på hotellet (vilket var en upplevelse) och sedan begav vi oss till Yangshuo centrum som ligger 10 minuter bildfärd härifrån. Vi bekantade oss med staden och invigde även McDonalds (tragiskt med tanke på att det var vår första dag här, men gott!) På kvällen satt vi på hotellet och umgicks med personalen och drack riktigt gott kinesiskt thé, mjao!

 

Igår fick vi i uppdrag att bekanta oss mer med området häromkring så vi och två kompisar från australien som vi lärt känna här begav oss iväg på moppetur runtom på landsbygden. En helt fantastisk upplevelse som vi kommer bära med oss hela livet. Vi åt lunch på en minst sagt lokal restaurang som låg mitt ute på risfälten. En av rätterna vi beställde var en kyckling som slaktades under tiden vi satt och väntade. Vi har även börjat lära oss äta med pinnar vilket känns väldigt kul! På kvällen var alla helt utmattade så det blev en tidig kväll.

 

Idag har vi varit på guidad tur tillsammans med William, som äger hotellet vi jobbar på och fyra svenska familjer som bor på hotellet. Dagen började med en tur på floden på bambuflotte, vilket var otroligt avslappnande! Sen åt vi lunch på en restaurang och efter det fortsatte turen med cykling. Det blev totalt 2,5 mil cykling och vi var även och besökte en av Yangshuos mest populära turistattraktioner- Moon hill. 800 trappsteg till toppen så efter denna hurtdag är vi återigen helt slut.

 

Vårt första intryck av Kina är verkligen positivt. Vi har hunnit med massor under dessa tre dagar och det känns som att vi redan har varit här i minst en vecka! Internet vill inte funka nu så bilder kommer förhoppningsvis imorgon!

 

/Jessica

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: